fotogallerij

contact
ProReno bvba
Lindenstraat 304c
2070 Zwijndrecht
Tel 03 298 30 73
Fax 03 294 91 07
info@proreno.be

Muurbekleding
Sfeer, vakmanschap en stijl per vierkante meter

Renoveren kost geld, maar is een prima investering: zowel bij u thuis als op kantoor. Proreno optimaliseert die investering met high quality mensen, materiaal en technieken. Daar wordt iedereen beter van. Of het nu gaat over een studio, flat, oud appartement of nieuw industrieterrein: wij geven elke muur de juiste touch. Aangepast aan de noden van elke entourage.

Proreno biedt u de keuze uit glasvezelbehang, traditioneel behang, vinyl- of textiel-wandbekleding. Met oog voor detail en zin voor perfectie. En met een genereuze na-service.

GLASVEZELBEHANG

Bij glasvezelbehang worden stukjes glas verweven in de stof -in diverse mogelijke structuren: visgraat of ruit, geblokt of met diagonale strepen. En het assortiment wordt gestaag uitgebreid. Glasvezelbehang versterkt als het ware wanden met kleine en grotere gebreken, bijvoorbeeld barsten in de muur. De basiskleur van het behang is neutraal wit.

Maar het is uitstekend in ieder gewenste kleur muurverf af te werken of te behangen met traditioneel behang.

KLASSIEK PAPIERBEHANG

Retrobehang, romantisch behang, seventies of eighties-behang, barok of vintage? Behang is weer helemaal in en brengt bakken gezelligheid in de kamer. Tegenwoordig zie je vaak vertrekken met geschilderde muren met één accentmuur in klassiek behang. Proreno helpt u met veel plezier bij het uitkiezen van het juiste papier en een geschikt motief.

Chinezen gebruikten al behang met bonte vogels en vlinders. In Europa begonnen mensen de muren te behangen met wandtapijten in de middeleeuwen, een gebruik dat kruisvaarders en Arabieren binnenbrachten. Lange tijd zou het behang zijn oosterse afkomst prijsgeven door typische tapijtmotieven. Eind zestiende eeuw werd het mode, goudleerbehang te gebruiken. Halverwege de achttiende eeuw werd behang vooral een industrie van Engeland en Frankrijk. In het begin werden de allerduurste soorten op bestelling met de hand geschilderd, soms met blokken bedrukt en daarna aan elkaar gekleefd. Zelfs Casanova richtte in Parijs een behangfabriek op! Ook de luchtballons van de broers Montgolfier werden met papier behangen en verfraaid. Vorige eeuw werden de motieven van behangpapier steeds dunner, en verdween het interieurgebruik bijna compleet. Maar tegenwoordig wil iedereen weer papier tegen de muur…

PVC-BEKLEDING

Pvc-bekleding is uitermate geschikt voor grote industrie- of overheidsgebouwen, voor ziekenhuizen, kantoren en scholen. Het materiaal is schimmelbestendig en brandwerend, en is verkrijgbaar in heel wat kleuren en motieven.

VINYL- OF TEXTIEL-WANDBEKLEDING

Kenmerkend voor de vinyl- of textiel-wandbekleding is de synthese van functionaliteit en esthetiek. De materialen en stoffen voldoen aan de praktische eisen van opdrachtgevers, maar ze zijn ook mooi om te zien en voelen kwalitatief aan. Onze partner Vescom werkt van oudsher met gerenommeerde ontwerpers voor het ontwikkelen van gevarieerde en verrassende collecties. Kortom, een bron van inspratie voor opdrachtgevers & architecten.